Aftensmad

Vol-au-vent med kylling

af Julie Hey 11. januar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Servér en tartelet til forret eller frokost i en lidt mere raffineret udgave. Her er opskriften på vol-au-vent med kylling. Velbekomme!
Tid i alt 30 min

Vol-au-vent

  • 1 skalotteløg
  • ½ spsk smør
  • ½ spsk rapsolie
  • 2 kyllingebryster
  • 2 dl vand eller hønsebouillon
  • 20 g smør
  • 20 g mel
  • ¾ dl mælk
  • ½ bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 gulerod
  • ½ dl ærter
  • Salt, peber
  • Revet muskatnød
  • 8 butterdejsreder (vol-au-venter)
  • Evt. ærtespirer

Sådan laver du vol-au-vent:

  1. Pil skalotteløget og hak det fint. Vend løget i smør og rapsolie på panden i 1 min.
  2. Tilsæt kyllingebrysterne og brun dem på begge sider. Tilsæt vand eller bouillon og steg kødet i 5-7 minutter på hver side. Tag kødet op af lagen og lad det køle af.
  3. Smelt smørret i kogelagen og tilsæt melet under omrøring, så saucen jævnes. Spæd med mælk.
  4. Bræk kyllingekødet i mindre stykker.
  5. Knæk det nederste fra aspargesene af og skær dem i skiver.
  6. Rens forårsløg og skær dem i skiver.
  7. Skræl guleroden og skær den i terninger. Kom kylling, asparges, forårsløg, gulerod og ærter i saucen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  8. Varm butterdejsrederne i ovnen i et par min., og fordel kyllingefyldet i de varme reder.
  9. Pynt evt. med friske ærtespirer inden servering.