Aftensmad

Vietnamesiske kyllingefrikadeller

af Marie Melchior 23. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på vietnamesiske kyllingefrikadeller

Vietnamesiske kyllingefrikadeller til 4 personer

Det lyse hakkede kyllingekød har en ret neutral smag, som her får et gevaldigt pift med asiatiske smagsingredienser.

INGREDIENSER 600 g hakket kyllingekød 1 tsk. salt 3 spsk. havregryn 2 spsk. sød chilisauce 1 stængel citrongræs 1 lille bundt koriander 4 spsk. sorte sesamfrø 1 æg 1 dl olie til stegning   NUDELSALAT 300 g nudler 300 g spidskål ½ agurk 2-3 gulerødder 1 bundt koriander   PEANUTDRESSING 1 dl kokosmælk 3 spsk. sød chilisauce 3 spsk. crunchy peanutbutter 3 spsk. sojasauce 3 limefrugt  

Opskrift - sådan laver du vietnamesiske kyllingefrikadeller

  1. Rør hakket kylling sammen med salt, havregryn og chilisauce. Pil de yderste blade af citrongræsset; skær den hårdeste del af top og bund af, og hak resten af stænglen fint. Rør farsen sammen med hakket koriander, citrongræs, sesamfrø og æg. Form ovale frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved høj varme. Sæt dem evt. på spyd.   2. Nudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld 1½ l kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Snit spidskål helt fint. Riv agurk og gulerødder i lange, tynde strimler på et mandolinjern eller almindeligt rivejern. Hak koriander groft, og vend alle ingredienser til nudelsalaten sammen.   3. Peanutdressing: Rør alle ingredienserne sammen, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingefrikadellerne.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter - Få opskriften her

Indiske lammefrikadeller med spinat og raita - Få opskriften her

Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa - Få opskriften her

Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti - Få opskriften her