Vesterhavsost med nødder og sirup
Aftensmad

Vesterhavsost med nødder i sirup

21. november 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Opskriften er en del af en komplet julefrokost med veninderne - her får du opskriften på vesterhavsost med nødder i sirup

Vesterhavsost med nødder i sirup

Disse delikate nødder kan holde sig i flere uger, bare de står et køligt sted. Brug dem til ost, eller servér dem til is eller pandekager.

Det skal du bruge:

200 g hasselnødder
1½ dl agavesirup eller akaciehonning
Vesterhavsost (fås hos ostehandleren eller i Irma)

ENDVIDERE:
1 stk. ½-liters patentglas eller flere små (husk at skolde og skylle med Atamon)
Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en 200° varm ovn i 5 minutter. Kom nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem godt imod hinanden, så skallerne falder af. Kom nødderne i glas, hæld sirup på, og server nødderne til osten.

FLERE OPSKRIFTER

 
 

Læs også