Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne.  Den er dejlig fyldig og fuld af smag.
Aftensmad

Vegetarlasagne med aubergine og ricotta

af Gitte Heidi Rasmussen 20. september 2017
Foto: Betina Hastoft
Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Den er dejlig fyldig og fuld af smag.

4-6 pers.Tid: 40 min. + ovntid

2 auberginer5 spsk. olivenolieSalt og peber

Tomatsauce:3 ds. hakkede tomater2 spsk. balsamicoeddikeSalt og peber2 tsk. sukker1-2 bdt. basilikum

Ricottamiks:500 g ricotta3 store æg2½ dl fintrevetParmesanSalt og peber

 

Sådan laver du vegetarlasagne:

Tænd ovnen på 225°.Skær auberginerne i skiver på langs, ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie og krydr med salt og peber på begge sider. Læg dem på en rist og bag dem i ovnen, til de er møre, ca. 10-15 min. Tag dem ud og skru ovnen ned på 180°.Mens auberginen er i ovnen: Hæld tomaterne i en gryde og lad dem koge uden låg med balsamico, salt og peber, til saucen er tyknet, ca. 30 min. Smag til med sukker og vend grofthakket basilikum i.Rør ricotta sammen med æggene og halvdelen af parmesanen og krydr med oregano, salt og peber.Smør et ovnfast fad med olie og læg ¼ af tomatsaucen på bunden. Top med aubergineskiver og ricottablanding. Gentag lagene to gange og slut af med tomatsauce og det sidste parmesanost. Bag lasagnen ca. 30 min.

Prøv også denne lækre vegetarlasagne med sødkartofler