Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne.  Den er dejlig fyldig og fuld af smag.
Mad

Vegetarlasagne med aubergine og ricotta

14. februar 2022
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Vegetarlasagne er et lækkert alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Den er dejlig fyldig og fuld af smag.
6 personer

Auberginer

  • 2 auberginer
  • 5 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 3 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • 2 tsk. sukker
  • 1-2 bdt. basilikum

Ricottamiks

  • 500 g ricotta
  • 3 store æg
  • 2½ dl fintrevet
  • Parmesan
  • Salt og peber

Tænd ovnen på 225°.
Skær auberginerne i skiver på langs, ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie og krydr med salt og peber på begge sider. Læg dem på en rist og bag dem i ovnen, til de er møre, ca. 10-15 min. Tag dem ud og skru ovnen ned på 180°.
Mens auberginen er i ovnen: Hæld tomaterne i en gryde og lad dem koge uden låg med balsamico, salt og peber, til saucen er tyknet, ca. 30 min. Smag til med sukker og vend grofthakket basilikum i.
Rør ricotta sammen med æggene og halvdelen af parmesanen og krydr med oregano, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olie og læg ¼ af tomatsaucen på bunden. Top med aubergineskiver og ricottablanding. Gentag lagene to gange og slut af med tomatsauce og det sidste parmesanost. Bag lasagnen ca. 30 min.

På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.

Læs også