Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos
Aftensmad

Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos

af Emma Martiny 14. marts 2019
Foto: Winnie Methmann
Skift det traditionelle oksekød ud med svampe og få en smagfuld vegetarisk gryderet. Her får du opskriften på vegetarisk stroganoff med kartoffelmos
30 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g champignoner
  • 250 g portobellosvampe
  • 100 g kejserhatte
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 3 løg
  • 4 spsk. sød paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 3 laurbærblade

KARTOFFELMOS

  • 1 kg kartofler
  • 25 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du vegetarisk stroganoff med kartoffelmos 

  1. Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør i en tykbundet gryde, til de bliver flot gyldne. Pil løg, skær dem i tynde både, og lad dem stege med i gryden, til de bliver klare. Tilsæt paprika, mel, salt og peber, og vend godt rundt. Hæld tomatpuré, fløde, bouillon og laurbærblade i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.   2. KARTOFFELMOS: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og fløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.   3. SERVERING: Skyl og hak persille. Servér stroganoff med kartoffelmos, og pynt med persille.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat med oksefrikadeller - Få opskriften her

Onsdag: Rødbedevafler med røget laks og ærtedip - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingepilaf med ristede gulerødder - Få opskriften her

Fredag: Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat - Få opskriften her