tunbøffer med mangosalat og nye kartofler
Aftensmad

Tunbøffer med mangosalat og nye kartofler

af Mai Knauer 3. januar 2021
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på tunbøffer med mangosalat og nye kartofler! Den lækre ret kan laves på en halv time.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 tunbøffer a 150 g
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

MANGOSALAT

  • 1 agurk
  • 2 modne mangoer
  • 2 tomater
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • 2 friske røde chilier
  • ½ rødløg
  • 1 fed hvidløg

SYRLIG DRESSING

  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sojasauce
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • salt og friskkværnet peber

NYE KARTOFLER

  • ½ kg nye kartofler
  • salt
  • 1 potte dild

Opskrift - sådan laver du tunbøffer med mangosalat og nye kartofler

  1. Mangosalat: Skræl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne med en ske, og skær agurken i små tern. Skræl mangoerne; fjern stenen, og skær frugtkødet i små tern.
  2. Skyl tomaterne; fjern kernerne, og skær tomaterne i tern. Hak koriander groft. Rens chilierne, og hak dem fint. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Bland det hele i en skål.
  3. Syrlig dressing: Rør alt til dressingen sammen, og vend den i mangosalaten.
  4. Nye kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  5. Steg tunbøfferne på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber. Steg dem i 2-3 minutter på hver side – de skal være helt rosa i midten. Servér med mangosalsa på toppen og nye kartofler drysset med dild.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ribeye-bøffer og quinoasalat med grønkål, gedeost og pære – Få opskriften her

Avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti – Få opskriften her

Frisk pasta med ærtepuré og mynte – Få opskriften her

Spinatsalat med æg, bacon og rugbrødschips – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter