Aftensmad

Torsk på sort pasta med hummersauce

28. december 2012
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Nytårstorsken ser fortryllende ud med den sorte pasta og er tilmed nem at lave

Torsk på sort pasta med hummersauce (Tid: 40 min.)

Ingredienser1 kg torskefiletOlivenolieSalt, peber400 g sort pasta1 kogt hummer, fra frost4-6 pastinakker1 skalotteløg1½ dl hvidvin3 dl piskeflødeEvt. trøffel

LÆS MERE: Lav en elegant nytårsmiddag med 5 retter, uden at stå i køkkenet hele dagen - se alle opskrifterne her

FremgangsmådeTænd ovnen på 180 grader.

Skær torsken i seks stykker, smør dem med olivenolie og drys med salt og peber.

Steg fisken i ovnen i 15-18 min., til kødet er fast.

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Tø hummeren op, flæk den og pil kødet ud.

Skræl pastinakkerne og riv/skær dem i julienne.

Pil og hak skalotteløget fint og rist det i en gryde med olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvinen og lad det bruse op. Tilsæt fløde, hummerkød samt pastinak og lad det koge ind i et par min. Smag til med salt og peber.

Sno pastaen om en gaffel og anret den på seks tallerkener med torsk og hummer-pastinaksauce. Riv evt. lidt trøffel over og servér straks med kværnet peber.

LÆS MERE: Skal det meste af torsken kunne laves før spisetide, kan du prøve denne opskrift på saltet og marineret torsk, der kan laves et godt stykke tid før servering, og som oven i købet smager frisk og himmelsk