Tikka masala med aubergine og kyllingekødboller
Aftensmad

Tikka masala med aubergine og kyllingekødboller

af Emma Martiny 20. december 2018
Foto: Winnie Methmann
Giv den indiske klassiker et nyt tvist ved at tilsætte saftige kyllingekødboller og ristede tern af aubergine. Her får du opskriften på tikka masala med aubergine og kyllingekødboller
15 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stor aubergine
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt
  • friskkværnet peber

KYLLINGEKØDBOLLER

  • 400 g hakket kylling
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. garam masala
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber

FLØDESAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 50 g mandler
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

TIL SERVERING

  • frisk mynte
  • naanbrød
  • rucola

Opskrift - sådan laver du tikka masala med aubergine og kyllingekødboller 

  1. Skyl aubergine, og skær den i tern. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør det sammen med yoghurt, limesaft, gurkemeje, paprika, chiliflager, garam masala, salt og peber i en skål. Vend auberginetern i marinaden.   2. KYLLINGEKØDBOLLER: Tænd ovnen på 225°. Rør kyllingekødet sammen med fintrevet hvidløg, garam masala, salt og peber. Fordel auberginetern og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Form små kødboller af kyllingefarsen, og fordel dem på bagepladen. Steg det hele i ovnen i ca. 15 minutter, til aubergineternene er møre og kødet gennemstegt.   3. FLØDESAUCE: Pil og hak løgene fint. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og lad dem stege med i gryden sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op, og lad den simre i 5 minutter. Vend indholdet fra bagepladen i, og varm retten godt igennem. Rør fløde i.   4. SERVERING: Pynt retten med mynte, og servér med naanbrød og skyllet rucola.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med ristet rosenkålssalat – Få opskriften her

Tirsdag: Nudler med krydret oksekød og peanuts – Få opskriften her

Onsdag: Tyrkisk lamacun-pizza – Få opskriften her

Torsdag: Luksus-biksemad med lynsyltet rødbede og rødløg – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter