Opskrift - sådan laver du tikka masala med aubergine og kyllingekødboller
1. Skyl aubergine, og skær den i tern. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør det sammen med yoghurt, limesaft, gurkemeje, paprika, chiliflager, garam masala, salt og peber i en skål. Vend auberginetern i marinaden.
2. KYLLINGEKØDBOLLER: Tænd ovnen på 225°. Rør kyllingekødet sammen med fintrevet hvidløg, garam masala, salt og peber. Fordel auberginetern og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Form små kødboller af kyllingefarsen, og fordel dem på bagepladen. Steg det hele i ovnen i ca. 15 minutter, til aubergineternene er møre og kødet gennemstegt.
3. FLØDESAUCE: Pil og hak løgene fint. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og lad dem stege med i gryden sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op, og lad den simre i 5 minutter. Vend indholdet fra bagepladen i, og varm retten godt igennem. Rør fløde i.
4. SERVERING: Pynt retten med mynte, og servér med naanbrød og skyllet rucola.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Torsk med ristet rosenkålssalat – Få opskriften her
Tirsdag: Nudler med krydret oksekød og peanuts – Få opskriften her
Onsdag: Tyrkisk lamacun-pizza – Få opskriften her
Torsdag: Luksus-biksemad med lynsyltet rødbede og rødløg – Få opskriften her