Aftensmad

Thaisuppe med rejer og nudler

12. november 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Intet luner i efterårsmørket som en dejlig eksotisk thaisuppe

Aftensmad i en fart!

Suppe lyder som noget, der skal stå og simre på komfuret hele dagen. Men ikke denne thaisuppe med rejer og nudler. Thaisuppe er rigtig hurtig at lave, perfekt når aftensmaden skal på bordet i en fart.

Thaisuppe med rejer og nudler

2 pers.Tid: 15 min.

Det skal du bruge8 dl grønsagsbouillon1 stilk citrongræs2 kaffir limeblade1 rød chili uden kerner2 skiver skrællet ingefær100 g shiitakesvampe60 g risnudler150 g vannamei-rejer eller pillede black tiger-rejer2 forårsløgFiskesauce eller saltFrisk koriander

Her får du endnu en suppe med fart på: Hurtig hønsekødssuppe

Sådan gør du1. Bring hønsebouillon, flækket citrongræs, limeblade, strimlet chili og ingefær i kog og lad din thaisuppe simre i 10 min. for svag varme.

2. Fjern citrongræs, limeblade og ingefær fra thaisuppe og hæld skivede svampe, nudler, rejer og snittede forårsløg i.

3. Kog din thaisuppe i 3 min. og smag til med fiskesauce. Server den rygende varme thaisuppe med et let drys frisk koriander og gerne et stykke groft brød.

Server lækkert hjemmelavet græskarbrød til thaisuppe rejer og nudler. Opskriften får du her

Noget med chokolade til dessert? Her får du 25 fristende opskrifter med chokolade: