Aftensmad

Thaikylling i grøn karry

14. juli 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med krydderurter. Her får du opskriften på thaikylling i grøn karry

Thaikylling i grøn karry til 4 personer

Thaibasilikum med de spidse blade har en aromatisk, lidt lakridsagtig smag, der passer rigtig godt til den asiatiske mad.

INGREDIENSER 400-500 g kyllingebryst- eller inderfilet salt og friskkværnet peber 1 lille stykke citrongræs 1 bundt forårsløg 1 fed hvidløg 1 spidskål eller sommerhvidkål ca. 75 g østershatte skal og saft fra 1 usprøjtet limefrugt 2 tsk. grøn currypasta (f.eks. fra Blue Dragon) 2 spsk. neutral olie til stegning 1 lille dåse kokosmælk (165 ml) 1-2 spsk. fiskesauce eller sojasauce evt. ½-1 dl lys bouillon eller vand 1 lille bundt thaibasilikum eller spicy oregano   TILBEHØR kogte ris eller kinesiske ægnudler  

Opskrift - sådan laver du thaikylling i grøn karry

  Dup kødet tørt, skær det i tynde strimler, og krydr med salt og peber. Skær citrongræs i 3-4 stykker. Snit forårsløg på skrå i 4 cm lange stykker. Hak hvidløget fint. Del spidskålen, og snit den i fingertykke strimler. Skær svampene i 2-3 stykker. Riv skallen af limefrugten. Varm en wok eller dyb pande godt op, og steg currypastaen i olie i 1-2 minutter. Svits kyllingen heri (nemmest ad 2 omgange). Tag kødet op. Svits citrongræs og hvidløg, og hæld kokosmælken over. Kog det lige op. Læg kødet tilbage, og giv det 4-5 minutter. Vend alle grøntsagerne i, og smag til med fiskesauce, lidt limesaft og evt. salt og peber. Saucens konsistens kan justeres med lidt kogende bouillon/vand. Tag straks wokken væk fra varmen, så det grønne bevarer sin sprødhed. Vend masser af hakket thaibasilikum i. Servér med kogte ris eller nudler, evt. drysset med limeskal.   TIP: Mad stegt i wok går lynhurtigt, så hav alt, hvad du skal bruge, klar fra begyndelsen.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bulgursalat med salatost, mynte og dild - Få opskriften her

Grillet ørred med kartofler i urtecreme - Få opskriften her

Spicy svinekød med merian - Få opskriften her

Oksespyd med melonsalat - Få opskriften her