kyllingebryst
Aftensmad

Tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat

af Camilla Zarah Lawes 22. september 2016
Foto: Columbus Leth
Prøv en lidt anderledes krydring af både kyllingen, salaten og yoghurtdressingen. Her får du opskriften på tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat

Tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Marinering, kylling: Mindst 20 minutter. Ovntid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingebrystfileter   MARINADE 200 g græsk yoghurt 3 spsk. tandoori-krydderi (f.eks. fra Santa Maria) 2 spsk. paprika 1 tsk. cayennepeber salt   KÅLSALAT MED SESAM ½ spidskål ¼ blomkål ¾ dl olivenolie ½ dl æbleeddike salt og friskkværnet peber 4 spsk. sorte sesamfrø   MYNTECREME 1 bundt mynte 200 g græsk yoghurt salt og friskkværnet peber   TILBEHØR groft brød   PRØV OGSÅ: Kyllingefilet med vinterurter  

Opskrift - sådan laver du tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat 

  1. MARINADE: Rør yoghurten med krydderierne, og vend kyllingefileterne i blandingen. Lad dem marinere på køl i mindst 20 minutter, gerne helt fra morgenstunden.   2. Tænd ovnen på 180°. Fordel de marinerede kyllingefileter på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld det sidste af marinaden over. Steg kødet i ovnen i ca. 30 minutter.   3. KÅLSALAT MED SESAM: Skær spidskålen i grove stykker. Skær blomkål i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber, og bland de 2 slags kål med dressingen. Drys salaten med sesamfrø.   4. MYNTECREME: Hak myntebladene groft, og rør dem med yoghurt, salt og peber. Servér kyllingefileterne med frisk kålsalat, myntecreme og groft brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lynstegt kalkun med peberfrugt, broccoli og nudler - Få opskriften her

Onsdag: Spicy wraps med kylling, spidskål og avocado - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagte tigerrejer og blomkål i tomatsauce - Få opskriften her

Fredag: Bøf og kartofler i fad med bønnesalat og kryddersmør - Få opskriften her