kyllingebryst
Mad

Tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat

21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Prøv en lidt anderledes krydring af både kyllingen, salaten og yoghurtdressingen. Her får du opskriften på tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 200 g græsk yoghurt
  • 3 spsk. tandoori-krydderi (f.eks. fra Santa Maria)
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt
  • ½ spidskål
  • ¼ blomkål
  • ¾ dl olivenolie
  • ½ dl æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. sorte sesamfrø
  • 1 bundt mynte
  • 200 g græsk yoghurt
  • salt og friskkværnet peber
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du tandoori-kyllingebryst med myntecreme og kålsalat

1. MARINADE: Rør yoghurten med krydderierne, og vend kyllingefileterne i blandingen. Lad dem marinere på køl i mindst 20 minutter, gerne helt fra morgenstunden.

2. Tænd ovnen på 180°. Fordel de marinerede kyllingefileter på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld det sidste af marinaden over. Steg kødet i ovnen i ca. 30 minutter.

3. KÅLSALAT MED SESAM: Skær spidskålen i grove stykker. Skær blomkål i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber, og bland de 2 slags kål med dressingen. Drys salaten med sesamfrø.

4. MYNTECREME: Hak myntebladene groft, og rør dem med yoghurt, salt og peber. Servér kyllingefileterne med frisk kålsalat, myntecreme og groft brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lynstegt kalkun med peberfrugt, broccoli og nudler - Få opskriften her

Læs også