Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
Aftensmad

Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo

af Emma Martiny 2. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Lækker mexicansk inspireret aftensmad. De søde kartofler er et særligt godt match til det krydrede køkken. Her får du opskriften på tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 12 små tortillaer

TACOS-FYLD

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 modne avocadoer
  • 1 dåse sorte bønner

CHILI-MAYO

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo 

  1. TACOS-FYLD: Tænd ovnen på 200°. Skrub og skær de søde kartofler i både; læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, krydr med salt, og bag dem i 40 minutter, til de er sprøde.   2. CHILI-MAYO: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.   3. SPIDSKÅLSSALAT: Skyl og snit spidskål fint. Pres limesaften. Knug kålen med limesaft, olie, salt og peber i en skål.   4. TACOS-FYLD, FORTSAT: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i 1 cm tykke skiver. Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.   5. SERVERING: Lun tortillapandekagerne i ovnen eller på en brødrister. Fyld dem med spidskålssalat, kartoffelbåde, avocadoskiver, sorte bønner og chili-mayo. Pynt med koriander, og servér.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Galette med aspargesbroccoli og røget laks – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser – Få opskriften her

Fredag: Entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost – Få opskriften her