Mad
16. april 2019

Svinekoteletter med polenta og bagte tomater

Koteletterne får ekstra saft og kraft, når du marinerer dem med friske krydderier, balsamico, honning og sennep. Her får du opskriften på svinekoteletter med polenta og bagte tomater
Af: Emma Martiny
Svinekoteletter med polenta og bagte tomater

Foto: Winnie Methmann

Koteletterne får ekstra saft og kraft, når du marinerer dem med friske krydderier, balsamico, honning og sennep. Her får du opskriften på svinekoteletter med polenta og bagte tomater
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 svinekoteletter
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

BAGTE TOMATER

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

POLENTA

  • 250 g majsgryn, f.eks. fra Urtekram
  • 1 l vand
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med polenta og bagte tomater

1. Læg svinekoteletterne i en skål. Hak rosmarin fint. Pil og pres hvidløg. Bland rosmarin og hvidløg med balsamicoeddike, olie, sennep, honning, salt og peber i skålen, og vend koteletterne godt rundt i marinaden. Lad dem marinere i mindst 30 minutter – gerne natten over – på køl. 2. BAGTE TOMATER: Tænd ovnen på 180°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Dryp balsamico over de bagte tomater, og krydr med salt og peber. 3. POLENTA: Hæld majsgryn i kogende saltet vand i en gryde under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Rør revet parmesan i grøden. Smag polentaen til med salt og peber. 4. Steg koteletterne på en (grill)pande i et par minutter på hver side, og servér dem med polenta og bagte tomater.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.