Svinekoteletter med polenta og bagte tomater
Aftensmad

Svinekoteletter med polenta og bagte tomater

af Emma Martiny 16. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Koteletterne får ekstra saft og kraft, når du marinerer dem med friske krydderier, balsamico, honning og sennep. Her får du opskriften på svinekoteletter med polenta og bagte tomater
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 svinekoteletter
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

BAGTE TOMATER

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

POLENTA

  • 250 g majsgryn, f.eks. fra Urtekram
  • 1 l vand
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med polenta og bagte tomater 

  1. Læg svinekoteletterne i en skål. Hak rosmarin fint. Pil og pres hvidløg. Bland rosmarin og hvidløg med balsamicoeddike, olie, sennep, honning, salt og peber i skålen, og vend koteletterne godt rundt i marinaden. Lad dem marinere i mindst 30 minutter – gerne natten over – på køl.   2. BAGTE TOMATER: Tænd ovnen på 180°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Dryp balsamico over de bagte tomater, og krydr med salt og peber.   3. POLENTA: Hæld majsgryn i kogende saltet vand i en gryde under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Rør revet parmesan i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.   4. Steg koteletterne på en (grill)pande i et par minutter på hver side, og servér dem med polenta og bagte tomater.  

Andre lækre opskrifter