Den lækreste svensk pølseret
Aftensmad

Svensk pølseret de luxe

af Beagle Iuel-Brockdorff 28. januar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Denne opskrift på svensk pølseret er en luksusudgave med fløde. Få opskriften her

Svensk pølseret

  • 1 lille løg
  • 1 tsk smør
  • Ca. 6 røde pølser
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 4-5 spsk tomatketchup
  • Ca. 2 dl piskefløde
  • Ca. 400 g kogte, kolde og pillede kartofler
  • Salt og peber
  • Hakket persille eller purløg

Sådan laver du svensk pølseret

  1. Find den store gryde frem - hele retten skal kunne være i samme gryde.
  2. Hak løget og damp det i smør i gryden.
  3. Skær pølserne i mindre stykker, kom dem i gryden og rør rundt.
  4. Hæld de to slags tomat i gryden sammen med piskefløden.
  5. Kog retten op unden omrøring og kom ituskårne kartofler i.
  6. Lad retten simre i ca. 5 min. og smag den til med salt og peber.
  7. Server retten rygende varm drysset med hakket persille eller purløg.

Svensk pølseret er en af barndommens klassikere. Det er hurtigt og nemt at lave - her kan små børn også være med. Det er en af de retter, der er nem at lave til mange mennesker. Men husk, retten laves i én gryde, så skal du lave den til mange mennesker, kræver det den største suppegryde, du kan fremskaffe. Denne udgave af svensk pølseret er en luksusudgave med piskefløde, der gør retten mere cremet og mild i smagen.