Svampetærte med bacon og timian
Mad

Svampetærte med bacon og timian

11. oktober 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Der er spræl og lækker efterårssmag i denne tærte med frisk timian og skovbundens svampe og så lige lidt bacon. Her får du opskriften på svampetærte med bacon og timian
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle butterdej

FYLD

  • 100 g bacon i tern
  • 500 g blandede svampe
  • 2 rødløg
  • evt. 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike

ÆGGEMASSE

  • 3 æg
  • 3 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 bakke blandet salat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du svampetærte med bacon og timian

1. Tænd ovnen på 180°. Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Buk dejkanterne ind over hele vejen rundt, så fyldet ikke kan løbe ud. 2. FYLD: Rist bacontern sprøde på en tør pande, og læg dem på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i baconfedtet på panden, til de så småt begynder at tage farve. Tag dem af panden. Pil rødløg, skær dem i tynde både, og steg dem på panden (tilsæt evt. en smule olie). Tilsæt balsamicoeddike, lige inden rødløgene begynder at blive brune, og vend rundt, indtil væsken fordamper. Tag panden af varmen. 3. ÆGGEMASSE: Pisk æg, creme-fraiche, finthakket timian, salt og peber sammen, og fordel det i butterdejstærtebunden. Top med svampe, bacontern, og rødløg, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast og kanterne gyldne. 4. GRØN SALAT: Skyl salaten, og vend med olie, balsamico, salt og peber. Servér salaten som tilbehør til tærten. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også