Svampetacos med avocado og jalapenos
Aftensmad

Svampetacos med avocado og jalapenos

af Timm Vladimir 16. oktober 2018
Foto: Columbus Leth
Kejserhatte er sød musik for smagsløgene, og i samspillet med andre ingredienser smager de helt fantastasik. Drop kødet, og lad svampene være din umamifyldte ven for en aften. Her får du opskriften på svampetacos med avocado og jalapenos
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 350 g kejserhatte
  • olie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • 2 spsk. chipotle in adobo (eller anden stærk chilisauce)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen

TIL SERVERING

  • 12 små majspandekager
  • 3 modne avocadoer
  • syltede jalapenos
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du svampetacos med avocado og jalapenos

  1. Rens kejserhatte, og skær dem forsigtigt i strimler på langs. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter, til de er let gyldne. Tag dem af varmen. Pil løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie på panden. Skyl og hak tomaten, og lad den stege med på panden sammen med chilisauce, bouillon og krydderier. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt kejserhatte, og lad dem simre med i 5 minutter ved lav varme.   2. SERVERING: Varm majspandekagerne i ovnen eller på en pande, til de er lune, men også stadigvæk bløde. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Fordel svampene i de lune pandekager, og top med avocado, jalapenos og plukket koriander.   PRØV OGSÅ: Tacos med avocado og mango-bønne-salsa