Suppe med blomkål og pocherede østers
Mad

Suppe med blomkål og pocherede østers

15. juli 2021
Af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lav vores udsøgte blomkålssuppe, der skal spises sammen med pocherede østers. Få opskriften her
1 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 100 g skrællet kartoffel
  • olivenolie
  • 1 lille blomkål i buketter
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl hønsebouillon
  • salt og peber
  • 4-6 østers
  • lidt plukket dild

Tilbehør

  • citronbåde
  • groft brød

Blomkålssuppe og pocherede østers

  1. Skær kartoflen i grove stykker, og sautér den i olie i en stor gryde i 3-4 minutter, uden at den tager farve. Tilsæt blomkål, løg og hvidløg, og lad det hele sautere i 5-6 minutter, stadigvæk uden at det tager farve.
  2. Hæld vin på, og lad den koge halvt væk. Tilsæt bouillon, og lad suppen koge under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  3. Åbn imens østerserne. Hæld vandet fra dem op i en lille kasserolle. Løsn østerserne. Lun østersvandet, og kom østerserne i. De skal have 20-30 sekunder, så de bliver let faste udenpå, samtidig med at de stadig er bløde i midten.
  4. Anret suppen i varme suppetallerkner. Top med østers og dild, og servér straks med citronbåde og groft brød.

TIP: Køb din hønsebouillon hos din slagter (frost), hvis du ikke selv laver den. Ellers erstat med grøntsagsbouillon.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Derfor skal suppe på madplanen

At inkludere supper i din madplan er en god idé, fordi de ofte er nemme at lave, kan laves i store portioner og fryses ned til senere, og de er en god måde at få en række forskellige grøntsager og proteiner på.

Supper smager dejligt og rummer gode sager til krop og hoved. Vi anbefaler at inkludere supper i madplanen, fordi de ofte er nemme at lave, kan laves i store portioner og fryses ned til senere. Suppe er en god måde at få forskellige grøntsager og proteiner på.

Bud på andre smagfulde supper, og hvorfor de er gode for dig.

  1. Tomatsuppe er fyldig og har en skøn, sødlig smag fra modne tomater. Den kan laves cremet med fløde eller holdes vegansk. Den er også rig på vitaminer og antioxidanter fra tomaterne.
  2. Linsesuppe er fyldig og nærende. Linser er en god kilde til protein, især for dem, der ikke spiser kød. De indeholder også masser af fiber, som er godt for fordøjelsen.
  3. Fiskesuppe, især dem lavet med fed fisk som laks eller makrel, er rige på omega-3 fedtsyrer, som er gode for hjertet. Suppen kan også indeholde skaldyr, hvilket giver en dejlig havsmag.

Læs også