Suppe med blomkål og pocherede østers
Aftensmad

Suppe med blomkål og pocherede østers

Af Louisa Lorang 15. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er suppe med blomkål og pocherede østers. Få opskriften her
1 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 100 g skrællet kartoffel
  • olivenolie
  • 1 lille blomkål i buketter
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl hønsebouillon
  • salt og peber
  • 4-6 østers
  • lidt plukket dild

Tilbehør

  • citronbåde
  • groft brød

Opskrift - Sådan laver du suppe med blomkål og pocherede østers

  1. Skær kartoflen i grove stykker, og sautér den i olie i en stor gryde i 3-4 minutter, uden at den tager farve. Tilsæt blomkål, løg og hvidløg, og lad det hele sautere i 5-6 minutter, stadigvæk uden at det tager farve.
  2. Hæld vin på, og lad den koge halvt væk. Tilsæt bouillon, og lad suppen koge under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  3. Åbn imens østerserne. Hæld vandet fra dem op i en lille kasserolle. Løsn østerserne. Lun østersvandet, og kom østerserne i. De skal have 20-30 sekunder, så de bliver let faste udenpå, samtidig med at de stadig er bløde i midten.
  4. Anret suppen i varme suppetallerkner. Top med østers og dild, og servér straks med citronbåde og groft brød.

 

TIP: Køb din hønsebouillon hos din slagter (frost), hvis du ikke selv laver den. Ellers erstat med grøntsagsbouillon.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Risotto med sojabønne og pecorino - Få opskriften her  

TIRSDAG: All-in-one-kylling og fennikel - Få opskriften her  

ONSDAG: Steaksandwich asian style - Få opskriften her  

TORSDAG: Hot salat med svinekød - Få opskriften her