Stegt tun med radisesalat
Mad

Stegt tun med radisesalat

13. juli 2021
Af Susanne Palmqvist
Super delikat ret med grillet tun. Salaten med de to slags radiser og krydderurter har en fin skarp smag, og når du drypper den lidt søde sauce over, går det hele op i en højere enhed. Sommermad, når det er bedst.
2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • ½ bdt. røde radiser i tynde skiver
  • ½ kinaradise høvlet i lange spåner
  • 1 lille bdt./bøtte frisk koriander eller purløg
  • 2 skiver frisk tun a ca. 100 g
  • sesamfrø, sorte eller lyse
  • salt og kværnet peber
  • olie til stegning

Sauce

  • ½ spsk. balsamico
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 nip karry
  • limesaft

Tilbehør

  • limebåde

Opskrift - sådan laver du stegt tun med radisesalat

  1. Pisk først saucen sammen, og smag den godt til med lime. Den skal både være sød, stærk og syrlig.
  2. Rens radiserne, og skær dem i ultratynde skiver (gerne på mandolinjern).
  3. Skræl kinaradisen, og høvl den i tynde strimler (brug mandolinjern eller evt. en tyndskræller med takket skæreblad. Bland begge dele med hakkede krydderurter.
  4. Vend tunen i lidt sesamfrø, salt og peber. Steg eller grill den på en meget varm pande i 1-2 minutter på hver side, efter tykkelse. Den skal kun akkurat skifte farve få millimeter ind på hver side, ellers bliver den tør og kedelig.
  5. Servér den på radisesalaten, og giv sojasauce og limebåde til.

FLERE GODE OPSKRIFTER MED TUN

Tun-sashimi med jordnødde-wasabi-dressing

Rissalat med tun og thaidressing

Læs også