steak
Aftensmad

Steak med pomfritter og grillet aubergine

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Columbus Leth
En god bøf må der til også selv om det er onsdag. Her får du opskriften på steak med pomfritter og grillet aubergine
4 personer

POMFRITTER OG GRILLET AUBERGINE

  • 1 spsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 oksebøffer a 150 g
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

GRILLET AUBERGINE

  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk. solsikkeolie

POMFRITTER

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • salt

GRØN SALSA

  • 6 stilke bredbladet persille
  • ½ bundt koriander
  • 1 frisk grøn chili
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • salt og friskkværnet peber

1. Steak: Bland paprika med salt og peber, og vend bøfferne i blandingen. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne i 5 minutter på hver side.

 

2. Grillet aubergine: Skyl og skær aubergine i aflange skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker. Pensl grøntsagerne med olie. Opvarm en grillpande med olie, og steg grønt-sagerne i 3 minutter på hver side.

 

3. Pomfritter: Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i stænger, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Steg kartoffelstængerne i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.

 

4. Grøn salsa: Skyl og hak persille og koriander. Rens og hak chilien. Vend alle ingredienserne til salsaen sammen.

 

5. Servering: Fordel salsaen over grillede aubergine og peberfrugter, og servér som tilbehør til bøffer og pomfritter.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Muslingesuppe med torsk, grøntsager og frisk pasta - Få opskriften her

Tirsdag: Spyd med orientalsk kylling og gulerodssalat - Få opskriften her

Torsdag: Lammeculotte og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

Fredag: Falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme - Få opskriften her

Læs også