

Steak med pomfritter og grillet aubergine
POMFRITTER OG GRILLET AUBERGINE
- 1 spsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
- 4 oksebøffer a 150 g
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
GRILLET AUBERGINE
- 1 aubergine
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk. solsikkeolie
POMFRITTER
- 4 bagekartofler
- 2 spsk. solsikkeolie
- salt
GRØN SALSA
- 6 stilke bredbladet persille
- ½ bundt koriander
- 1 frisk grøn chili
- 2 spsk. rødvinseddike
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. solsikkeolie
- salt og friskkværnet peber
1. Steak: Bland paprika med salt og peber, og vend bøfferne i blandingen. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne i 5 minutter på hver side.
2. Grillet aubergine: Skyl og skær aubergine i aflange skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker. Pensl grøntsagerne med olie. Opvarm en grillpande med olie, og steg grønt-sagerne i 3 minutter på hver side.
3. Pomfritter: Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i stænger, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Steg kartoffelstængerne i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
4. Grøn salsa: Skyl og hak persille og koriander. Rens og hak chilien. Vend alle ingredienserne til salsaen sammen.
5. Servering: Fordel salsaen over grillede aubergine og peberfrugter, og servér som tilbehør til bøffer og pomfritter.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Muslingesuppe med torsk, grøntsager og frisk pasta - Få opskriften her
Tirsdag: Spyd med orientalsk kylling og gulerodssalat - Få opskriften her
Torsdag: Lammeculotte og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her
Fredag: Falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme - Få opskriften her