

Steak med gulerodssalat, bagte kartofler og urtedip
DET SKAL DU BRUGE
- 4 oksebøffer, f.eks. ribeye
- salt og friskkværnet peber
BAGTE KARTOFLER
- 600 g skyllede små kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. flagesalt
SALAT
- 100 g rucola
- 4 gulerødder
- 50 g friskhøvlet parmesan
- 3 spsk. citronolie (eller olivenolie)
- salt og friskkværnet peber
KRYDDERDIP
- 2 spsk. god mayonnaise
- 1½ dl cremefraiche 9 %
- 1 spsk. tørret estragon
- 1 spsk. friskhakket purløg
- salt og friskkværnet peber
1. BAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er møre og gyldne.
2. SALAT: Skyl og tør rucola. Skræl gulerødderne, og høvl dem i spåner med en tyndskræller. Vend rucola og gulerodsspåner sammen med høvlet parmesan og olie. Krydr med salt og peber.
3. KRYDDERDIP: Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, estragon, purløg, salt og peber.
4. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en meget varm (grill)pande i 3 minutter på hver side. Servér med kartofler, salat og krydderdip.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte - Få opskriften her
Tirsdag: Kylling i hvidvin og estragon - Få opskriften her
Onsdag: Kødboller i tomatsauce og persille-crostini - Få opskriften her
