steak
Aftensmad

Steak med gulerodssalat, bagte kartofler og urtedip

af Marie Melchior 6. april 2022
Foto: Line Falck
Endelig fredag! Tag bøfferne ud af køleskabet, i god tid før de skal steges. Her får du opskriften på steak med gulerodssalat, bagte kartofler og urtedip
40 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 oksebøffer, f.eks. ribeye
  • salt og friskkværnet peber

BAGTE KARTOFLER

  • 600 g skyllede små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt

SALAT

  • 100 g rucola
  • 4 gulerødder
  • 50 g friskhøvlet parmesan
  • 3 spsk. citronolie (eller olivenolie)
  • salt og friskkværnet peber

KRYDDERDIP

  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1½ dl cremefraiche 9 %
  • 1 spsk. tørret estragon
  • 1 spsk. friskhakket purløg
  • salt og friskkværnet peber

1. BAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er møre og gyldne.

 

2. SALAT: Skyl og tør rucola. Skræl gulerødderne, og høvl dem i spåner med en tyndskræller. Vend rucola og gulerodsspåner sammen med høvlet parmesan og olie. Krydr med salt og peber.

 

3. KRYDDERDIP: Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, estragon, purløg, salt og peber.

 

4. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en meget varm (grill)pande i 3 minutter på hver side. Servér med kartofler, salat og krydderdip.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte - Få opskriften her

Tirsdag: Kylling i hvidvin og estragon - Få opskriften her

Onsdag: Kødboller i tomatsauce og persille-crostini - Få opskriften her

Torsdag: Bistro-salat med pocheret æg - Få opskriften her