tigerrejer
Aftensmad

Spicy tigerrejer med glasnudelsalat

af Emma Martiny 22. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne marinadeopskrift har jeg brugt i flere år, og jeg serverer sjældent tigerrejer på andre måder. Her får du opskriften på spicy tigerrejer med glasnudelsalat
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g tigerrejer, optøede

NUDELSALAT

  • 400 g glasnudler 
  • 200 g edamamebønner (afskallede, fra frost)
  • 1 agurk
  • 1 avocado

MARINADE

  • 1 stor spsk. sambal oelek 
  • 5 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 3 fed hvidløg
  • saft af ½ limefrugt

DRESSING

  • saft af ½ limefrugt 
  • 2 spsk. sesamolie (eller olivenolie)
  • 1 tsk. sojasauce
  • 1 tsk. honning

PYNT

  • 1 håndfuld frisk mynte

Marinering: 2-24 timer

1. MARINADE: Bland alle ingredienserne til marinaden. Kom rejerne i marinaden; rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Lad rejerne marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over. 

 

2. NUDELSALAT: Kog glasnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skær agurken i lange bånd med en kartoffelskræller. Skær avocadoen i skiver. Bland nudler, edamamebønner, agurk og avocado i en skål. 

 

3. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Dryp den over salaten.

 

4. Varm en wok op uden fedtstof. Steg rejerne ved høj varme i nogle minutter, indtil de skifter farve og er gennemstegte, men endelig ikke for længe, for så bliver de seje. Fordel rejerne over salaten, og drys med grofthakket mynte. Servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her

Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her