Opskrift på Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat
Mad

Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat

12. december 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Den asiatiske marinade giver masser af smag til kødet, så det bliver både mørt og meget velsmagende. Skru evt. ned for chilisaucen, hvis du ikke er til stærk mad. Her får du opskriften på spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat.
30 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 650 g kyllingebrystfilet
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1½ spsk. sambal oelek (stærk chilisauce)
  • 2 spsk. brun farin
  • 5 spsk. Sojasauce
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Lynstegt spinat:

  • 250 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 dl jasminris
  • 4 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 tsk. sesamfrø

Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat

  1. Start med tilbehør: Kog risene efter pakkens anvisning.
  2. Spicy kylling: Skær kyllingebrystfileterne i ½ cm tynde skiver.
  3. Skræl ingefær, og hak den fint.
  4. Rør sambal oelek, brun farin, soja og ingefær sammen i en skål, og læg kødet ned i marinaden, så det er helt dækket.
  5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kødet marinere på køl i mindst 1 time.
  6. Steg det marinerede kyllingekød i olie i en wok eller dyb pande ved meget høj varme i 2-3 minutter, til det er netop gennemstegt. Læg kødet til side på en tallerken.
  7. Lynstegt spinat: Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på panden i 1-2 minutter, til den falder let sammen. Krydr med salt.
  8. Tilbehør, fortsat: Skræl gulerødderne, og riv dem i tynde strimler eller spiraler. Anret de kogte ris i skåle sammen med kylling, strimlede gulerødder og lynstegt spinat.
  9. Drys med hakkede forårsløg og sesamfrø, og servér straks.

Læs også