

Spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat
DET SKAL DU BRUGE
- 650 g kyllingebrystfilet
- 2 cm frisk ingefær
- 1½ spsk. sambal oelek (stærk chilisauce)
- 2 spsk. brun farin
- 5 spsk. Sojasauce
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Lynstegt spinat:
- 250 g frisk spinat
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- Salt
Tilbehør:
- 4 dl jasminris
- 4 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 4 tsk. sesamfrø
Opskrift – sådan laver du spicy kylling med ris, gulerødder og lynstegt spinat
Tilbehør:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Skær kyllingebrystfileterne i ½ cm tynde skiver. Skræl ingefær, og hak den fint. Rør sambal oelek, brun farin, soja og ingefær sammen i en skål, og læg kødet ned i marinaden, så det er helt dækket. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kødet marinere på køl i mindst 1 time. Steg det marinerede kyllingekød i olie i en wok eller dyb pande ved meget høj varme i 2-3 minutter, til det er netop gennemstegt. Læg kødet til side på en tallerken.
Lynstegt spinat:
Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på panden i 1-2 minutter, til den falder let sammen. Krydr med salt.
Tilbehør, fortsat:
Skræl gulerødderne, og riv dem i tynde strimler eller spiraler. Anret de kogte ris i skåle sammen med kylling, strimlede gulerødder og lynstegt spinat. Drys med hakkede forårsløg og sesamfrø, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner – få opskriften her
Onsdag: Broccolitærte med porrer, bacon og estragon – få opskriften her
Torsdag: Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg – få opskriften her
Fredag: Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme – få opskriften her