frikadeller
Mad

Spicy frikadeller og rødbedesalat

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Spicy frikadeller der bider lidt på tungen. Mens de små frikadeller steger i ovnen, kan du tilberede bulguren og den friske salat. Få opskriften på spicy frikadeller og rødbedesalat her
15 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE TIL SPICY FRIKADELLER

  • 600 g hakket flæsk og kalv
  • 1 spsk. salt
  • 1 æg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. rasp

BULGURSALAT

  • 250 g bulgur
  • saft af 1 appelsin
  • 3 spsk. olivenolie

RØDBEDESALAT MED MYNTE

  • 250 g rødbeder
  • 250 g rødkål
  • 2 æbler
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 100 g valnødder

CREMEFRAICHEDRESSING

  • 1 dl cremefraiche 9 %
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti

Opskrift - sådan laver du spicy frikadeller og rødbedesalat

1. Frikadeller: Rør kød, salt og æg sammen. Rør krydderier og rasp i. Form farsen til små frikadeller. Smør en bradepande med olie, læg frikadellerne i, og dryp med resten af olien. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.

2. Bulgursalat: Kog bulgur efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra. Bland bulguren med appelsinsaft og olie.

3. Rødbedesalat med mynte: Skræl rødbeder, og skær i tynde stave. Snit rødkål fint. Skyl æblerne, og skær i tynde stave. Hak mynte og persille, og vend vend alle ingredienser til rødbedesalaten sammen.

4. Cremefraichedressing: Rør ingredienserne sammen, og fordel dressingen over rødbedesalaten.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her

Læs også