

Spicy frikadeller og rødbedesalat
DET SKAL DU BRUGE TIL SPICY FRIKADELLER
- 600 g hakket flæsk og kalv
- 1 spsk. salt
- 1 æg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt allehånde
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 2 spsk. rasp
BULGURSALAT
- 250 g bulgur
- saft af 1 appelsin
- 3 spsk. olivenolie
RØDBEDESALAT MED MYNTE
- 250 g rødbeder
- 250 g rødkål
- 2 æbler
- 1 bundt mynte
- 1 bundt bredbladet persille
- 100 g valnødder
CREMEFRAICHEDRESSING
- 1 dl cremefraiche 9 %
- 2 spsk. god mayonnaise
- 1 spsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti
Opskrift - sådan laver du spicy frikadeller og rødbedesalat
1. Frikadeller: Rør kød, salt og æg sammen. Rør krydderier og rasp i. Form farsen til små frikadeller. Smør en bradepande med olie, læg frikadellerne i, og dryp med resten af olien. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.
2. Bulgursalat: Kog bulgur efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra. Bland bulguren med appelsinsaft og olie.
3. Rødbedesalat med mynte: Skræl rødbeder, og skær i tynde stave. Snit rødkål fint. Skyl æblerne, og skær i tynde stave. Hak mynte og persille, og vend vend alle ingredienser til rødbedesalaten sammen.
4. Cremefraichedressing: Rør ingredienserne sammen, og fordel dressingen over rødbedesalaten.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat - Få opskriften her
Onsdag: Quiche lorraine med avocadosalat - Få opskriften her
Fredag: Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter - Få opskriften her