Spareribs opskrift med barbecuesauce og kartoffelbåde
Aftensmad

Spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde

af Mai Knauer 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde er en rigtig hverdags-livret, som du kan forkæle hele familien med. Her får du opskriften på spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde
4 personer

Spareribs

  • 3 kg kamben
  • 1 løg
  • 1 helt hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 6 laurbærblade
  • 6 nelliker
  • 1 spsk. salt

Barbecuesauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 dl tomatketchup
  • 300 g brun farin

Kartoffelbåde

  • 3 store bagekartofler
  • salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. oregano

Tilbehør

  • blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde

  1. Barbecuesauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Bland løg, hvidløg, ketchup og brun farin i en gryde, og lad det småkoge i ca. 5 minutter.
  2. Skær spareribs i portionsstykker. Pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Kog spareribs i vand i en gryde i ca. 1 time sammen med løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade, nelliker og salt. Husk at skumme af undervejs, især i starten.
  3. Tag spareribs op, og lad dem køle af. Smør dem godt med barbecuesaucen. Grill spareribsene i ovnen i 10-15 minutter.
  4. Kartoffelbåde: Bring en gryde vand i kog. Tænd ovnen på 220°. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Kog dem i gryden sammen med salt i 8-10 minutter. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olie, oregano og salt. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér som tilbehør til spareribsene sammen med en skål grøn salat.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE HVERDAGSOPSKRIFTER