Spaghetti Vongole smager vidunderligt, ligner en million, er virkelig nem at lave og billig at købe ind til.
Mad

Spaghetti Vongole

12. maj 2021
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Spaghetti Vongole er en af den slags retter, der smager vidunderligt, ligner en million - og som er virkelig nem at lave og billig at købe ind til.
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 1 kg venusmuslinger
  • 300-400 g spaghetti eller linguine
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • ¾ dl olivenolie
  • 300 g friske, solmodne tomater
  • 1½ dl tør hvidvin 
  • 1 håndfuld hakket persille
  • Salt og peber

Spaghetti Vongole - så nemt er det:

  1. Skyl muslingerne. Dem, der ikke er lukkede og hele, skal kasseres.
  2. Lad dem stå i koldt vand tilsat lidt salt, skyl igen og kassér vandet. På den måde slipper du af med det meste af det sand, de har i sig.
  3. Kog spaghettien.
  4. Hak skalotteløg, hvidløg og chili og sautér det kort i olie. Tilsæt grofthakkede tomater og sautér endnu et øjeblik. Hæld hvidvin ved og bring det i kog. Kom muslingerne i gryden og læg låg på. Lad det hele simre ca. 3 min. under låg, til muslingerne har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke er åbne.
  5. Bland straks med friskkogt spaghetti og smag til med salt og peber. Drys med masser af persille og servér straks.

Vidste du ...

at vongole er de små venusmuslinger, som pastaretten her er opkaldt efter? Du kan også bruge hjertemuslinger til retten. Begge skal have ganske kort tid og nænsom varme.

Spaghetti Vongole er én klassiker - moules frites en anden. Få opskriften her.

Læs også