Aftensmad

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter

af Marie Melchior 19. januar 2015
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på spaghetti og kødsauce med rodfrugter

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter til 4 personer

Spaghetti er måske den mest populære hverdagsret på de danske middagsborde? Pep den op med masser af grove grøntsager, så kan I bare spise løs.

INGREDIENSER 500 g spaghetti 4-5 gulerødder, gerne i forskellige farver 2-3 stilke bredbladet persille ca. 100 g parmesan   KØDSAUCE 2 løg 2 fed hvidløg 1 pastinak 1 persillerod 2 gulerødder olivenolie til stegning 600 g hakket oksekød 1 dåse flåede tomater 1 spsk. koncentreret tomatpuré 3 spsk. balsamicoeddike ½ tsk. tørrede chiliflager salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du spaghetti og kødsauce med rodfrugter

  1. Kødsauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub eller skræl pastinak, persillerod og gulerødder, og skær dem i tern. Varm olie op på en dyb pande, og steg løg og hvidløg. Tilsæt kød, og brun det godt. Tilsæt rodfrugter, og steg videre i 3-4 minutter. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico og chiliflager. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen småsimre under låg i 15 minutter.   2. Spaghetti: Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skrub eller skræl gulerødderne, og høvl dem i fine spåner med en tyndskræller. Servér den kogte, afdryppede spaghetti med kødsauce, gulerodsspåner, plukket persille og masser af friskrevet eller høvlet parmesan.  

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Kødboller i sellerisauce – Få opskriften her

Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her