

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter
INGREDIENSER
- 500 g spaghetti
- 4-5 gulerødder, gerne i forskellige farver
- 2-3 stilke bredbladet persille
- ca. 100 g parmesan
KØDSAUCE
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 pastinak
- 1 persillerod
- 2 gulerødder
- olivenolie til stegning
- 600 g hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 3 spsk. balsamicoeddike
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- salt og friskkværnet peber
Spaghetti er måske den mest populære hverdagsret på de danske middagsborde? Pep den op med masser af grove grøntsager, så kan I bare spise løs.
1. Kødsauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub eller skræl pastinak, persillerod og gulerødder, og skær dem i tern. Varm olie op på en dyb pande, og steg løg og hvidløg. Tilsæt kød, og brun det godt. Tilsæt rodfrugter, og steg videre i 3-4 minutter. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico og chiliflager. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen småsimre under låg i 15 minutter.
2. Spaghetti: Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skrub eller skræl gulerødderne, og høvl dem i fine spåner med en tyndskræller. Servér den kogte, afdryppede spaghetti med kødsauce, gulerodsspåner, plukket persille og masser af friskrevet eller høvlet parmesan.
UGENS ANDRE OPSKIFTER
Kødboller i sellerisauce – Få opskriften her
Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her
Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her
Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her