Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
Aftensmad

Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater

af Emma Martiny 31. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Der er masser af umami i denne pastaret, der får smag fra både tomater og svampe. Her får du opskriften på spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g spaghetti
  • 500 g portobellosvampe
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 glas soltørrede tomater i olie
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g parmesan
  • ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 25 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift- sådan laver du spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater 

  1. Kog spaghettien i saltet vand efter anvisningen på pakken. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i olivenolie på en stegepande med høje kanter. Pil og pres hvidløg. Lad de soltørrede tomater dryppe af i en sigte, og skær dem i skiver. Steg svampene, indtil de bliver gyldne, og tilsæt herefter hvidløg og soltørrede tomater. Lad det stege et par minutter, og hæld så fløde på panden. Riv parmesan, vend det i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend spaghettien i saucen. Tilsæt evt. lidt kogevand, hvis saucen er for tyk.   2. SERVERING: Servér spaghettiretten med friskrevet parmesan og plukket basilikum.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks i cremet spinatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka med hummus – Få opskriften her

Onsdag: Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter – Få opskriften her

Fredag: Enebærgryde med bagt kartoffelmos og hasselnødder – Få opskriften her