

Aftensmad
Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
af Emma Martiny
31. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Der er masser af umami i denne pastaret, der får smag fra både tomater og svampe. Her får du opskriften på spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g spaghetti
- 500 g portobellosvampe
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- 2½ dl piskefløde
- 50 g parmesan
- ½ citron
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 25 g parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum
Opskrift- sådan laver du spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
1. Kog spaghettien i saltet vand efter anvisningen på pakken. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i olivenolie på en stegepande med høje kanter. Pil og pres hvidløg. Lad de soltørrede tomater dryppe af i en sigte, og skær dem i skiver. Steg svampene, indtil de bliver gyldne, og tilsæt herefter hvidløg og soltørrede tomater. Lad det stege et par minutter, og hæld så fløde på panden. Riv parmesan, vend det i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend spaghettien i saucen. Tilsæt evt. lidt kogevand, hvis saucen er for tyk. 2. SERVERING: Servér spaghettiretten med friskrevet parmesan og plukket basilikum. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laks i cremet spinatsauce – Få opskriften her
Tirsdag: Shakshuka med hummus – Få opskriften her
Onsdag: Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter – Få opskriften her
Fredag: Enebærgryde med bagt kartoffelmos og hasselnødder – Få opskriften her