

Aftensmad
Spaghetti med kødsovs
af Beagle Iuel-Brockdorff
26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Spaghetti med kødsovs er efterhånden en klassiker på mange danske middagsborde. Her får du en opskrift med ekstra grønt og pancetta.
2 personer
Tid i alt 35 min
Kødsovs til 2 dage
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 4 skiver pancetta
- Ca. 400 g hakket oksekød
- 2 gulerødder
- Lidt selleri
- 1½ dl rødvin
- eller 1 spsk rødvinseddike
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- Oregano
- Salt, peber
ENDVIDERE
- 2 portioner spaghetti
- Revet ost
Spaghetti med kødsovs er en skøn klassiker - denne er tilberedt med pancetta og grøntsager, som giver ekstra god smag. Lav nok, så du har så meget, at du kan lægge en portion kødsovs i fryseren.
Sådan gør du Hak løg, hvidløg og pancetta og svits i en stor stegegryde. Tilsæt kødet og rist, til al væske er fordampet. Hak imens gulerødder og selleri og kom i gryden. Svits et øjeblik og rør rødvin eller eddike i. Tilsæt de to slags tomater og krydderier. Lad saucen simre i ca. 15 min.
Kog spaghettien. Riv osten og server den til spaghetti sammen med kødsovs. Husk at tage kødsovs fra til fryseren.