Aftensmad

Spaghetti med kødsovs

af Beagle Iuel-Brockdorff 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Spaghetti med kødsovs er efterhånden en klassiker på mange danske middagsborde. Her får du en opskrift med ekstra grønt og pancetta.
2 personer
Tid i alt 35 min

Kødsovs til 2 dage

  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 skiver pancetta
  • Ca. 400 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • Lidt selleri
  • 1½ dl rødvin
  • eller 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Oregano
  • Salt, peber

ENDVIDERE

  • 2 portioner spaghetti
  • Revet ost

Spaghetti med kødsovs er en skøn klassiker - denne er tilberedt med pancetta og grøntsager, som giver ekstra god smag. Lav nok, så du har så meget, at du kan lægge en portion kødsovs i fryseren.  

Sådan gør du Hak løg, hvidløg og pancetta og svits i en stor stegegryde. Tilsæt kødet og rist, til al væske er fordampet. Hak imens gulerødder og selleri og kom i gryden. Svits et øjeblik og rør rødvin eller eddike i. Tilsæt de to slags tomater og krydderier. Lad saucen simre i ca. 15 min.

Kog spaghettien. Riv osten og server den til spaghetti sammen med kødsovs. Husk at tage kødsovs fra til fryseren.

Spaghetti carbonara er efterhånden lige så velkendt i det danske køkken som favoritten Spaghetti med kødsovs. Her får du en nem opskrift på Spaghetti carbonara