souvlaki
Mad

Souvlaki-wraps

29. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Få smagen af ferie i Grækenland med hjem. De souvlaki-marinerede koteletter kan også sættes på spyd og tilberedes på grillen. Her får du opskriften på souvlaki-wraps
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 svinekoteletter
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret mynte
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

TZATZIKI

  • 1 agurk
  • salt 
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt
  • saft af ½ citron
  • friskkværnet peber

SYLTEDE RØDLØG

  • 1 stort rødløg (eller 2 små)
  • 2 dl æblecidereddike
  • 3 spsk. honning eller sukker
  • 1 tsk. peberkorn
  • 2 laurbærblade

TIL SERVERING

  • 4 arabiske fladbrød (eller tortilla-wraps)
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 50 g rucola

Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne natten over

1. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.

2. Sæt kødet på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.

3. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger, hvis I ikke spiser det hele med det samme.

4. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med lidt salt, og lad agurken dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.

5. Steg kødet på en varm (grill)pande, og servér det med lune fladbrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, tzatziki og syltede rødløg.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her

Læs også