souvlaki
Aftensmad

Souvlaki-wraps

af Emma Martiny 28. september 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Få smagen af ferie i Grækenland med hjem. De souvlaki-marinerede koteletter kan også sættes på spyd og tilberedes på grillen. Her får du opskriften på souvlaki-wraps

Souvlaki-wraps 

Tid: 30 minutter. Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne natten over Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 svinekoteletter 3 spsk. olivenolie saft af 1 citron 3 fed hvidløg 1 spsk. tørret mynte 1 spsk. tørret oregano 2 tsk. tørret rosmarin salt og friskkværnet peber  
  TZATZIKI 1 agurk salt  2 fed hvidløg 3 dl græsk yoghurt saft af ½ citron friskkværnet peber  
  SYLTEDE RØDLØG 1 stort rødløg (eller 2 små) 2 dl æblecidereddike 3 spsk. honning eller sukker 1 tsk. peberkorn 2 laurbærblade   TIL SERVERING 4 arabiske fladbrød (eller tortilla-wraps) 1 håndfuld mynteblade 50 g rucola   PRØV OGSÅ: Souvlaki og græsk salat med dild  

Opskrift - sådan laver du souvlaki-wraps

  1. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.    2. Sæt kødet på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.   3. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger, hvis I ikke spiser det hele med det samme.   4. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med lidt salt, og lad agurken dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.   5. Steg kødet på en varm (grill)pande, og servér det med lune fladbrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, tzatziki og syltede rødløg.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her

Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her

Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her

Fredag: Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa – Få opskriften her