

Souvlaki-wraps
DET SKAL DU BRUGE
- 4 svinekoteletter
- 3 spsk. olivenolie
- saft af 1 citron
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. tørret mynte
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørret rosmarin
- salt og friskkværnet peber
TZATZIKI
- 1 agurk
- salt
- 2 fed hvidløg
- 3 dl græsk yoghurt
- saft af ½ citron
- friskkværnet peber
SYLTEDE RØDLØG
- 1 stort rødløg (eller 2 små)
- 2 dl æblecidereddike
- 3 spsk. honning eller sukker
- 1 tsk. peberkorn
- 2 laurbærblade
TIL SERVERING
- 4 arabiske fladbrød (eller tortilla-wraps)
- 1 håndfuld mynteblade
- 50 g rucola
Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne natten over
1. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.
2. Sæt kødet på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.
3. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger, hvis I ikke spiser det hele med det samme.
4. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med lidt salt, og lad agurken dryppe af i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
5. Steg kødet på en varm (grill)pande, og servér det med lune fladbrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, tzatziki og syltede rødløg.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her
Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her
Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her
Fredag: Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa – Få opskriften her