kylling
Aftensmad

Sommerfugle-kylling med ovnbagte rodfrugter

af Emma Martiny 7. december 2017
Foto: Nina Malling
Ved at flække kyllingen halvt og brede den ud som en sommerfugl i bradepanden halverer du næsten tilberedningstiden. Her får du opskriften på sommerfugle-kylling med ovnbagte rodfrugter

Sommerfugle-kylling med ovnbagte rodfrugter 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 45 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 kylling 3 kviste rosmarin 25 g smør skal og saft af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber  
  RODFRUGTFRITTER 1 kg blandede rodfrugter og kartofler 2 spsk. olivenolie salt  
  TIL SERVERING aïoli  200 g blandede salatblade   PRØV OGSÅ: Risottofad med kylling og fennikel  

Opskrift - sådan laver du sommerfugle-kylling med ovnbagte rodfrugter 

  1. RODFRUGTFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i både. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med salt.   2. Placér kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Klip ned på begge sider af rygsøjlen med en fjerkræsaks, eller skær med en skarp kniv. Vend kyllingen om, og giv den et tryk ved brystbenet, så den ligger fladt. Hak rosmarin fint. Rør smør sammen med rosmarin, fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, salt og peber. Læg smørret ind imellem kød og skind ved at løsne kyllingeskindet med fingrene. Krydr overfladen med lidt rosmarin, salt og peber, og læg kyllingen oven på rodfrugterne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og skindet sprødt. Servér med aïoli og salat.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodstærte med bacon – Få opskriften her

Onsdag: Butterbean-pande med grønkål og æg – Få opskriften her

Torsdag: Burger med laksebøffer – Få opskriften her

Fredag: Kebabspyd med vintertabbouleh – Få opskriften her