Søtunge meunière
Aftensmad

Søtunge meunière

af Timm Vladimir 1. februar 2021
Foto: Columbus Leth
En halv time - så er maden på bordet. Steg fisken i et smørhav for at få den rigtige smag og sprødhed. Her får du opskriften på søtunge meunière
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 søtunger
  • 4 spsk. groft rugmel
  • salt og peber
  • 150 g smør til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 4 spsk. kapers
  • 1 usprøjtet citron

TILBEHØR

  • 700 g nye kartofler

TIL SERVERING

  • 2 spsk. finthakket purløg
  • 2 spsk. finthakket frisk dild
  • blandet grøn salat

Opskrift - Sådan laver du søtunge meunière

 

1. Tilbehør: Skrub eller skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter.   2. Vend de hele, flåede søtunger i rugmel krydret med salt og peber. Steg dem i rigeligt smør på en pande i 3-4 minutter på hver side. Lad dem hvile på opvarmede tallerkener. Pil løgene, og hak dem fint. Steg dem i smørret på panden sammen med kapers.    3. Smag til med fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft, og fordel smørblandingen over fiskene.   4. Servering: Top fiskene med finthakkede krydderurter, og servér med kogte kartofler og en grøn salat.   PRØV OGSÅ: Sesampaneret rødspøtte med mormorslaw  

Hvad betyder meunière?

Meunière kan betyde flere ting. Det er både navnet på en fransk sauce og en tilberedningsmetode, som primært bruges til fisk. Ordet betyder 'møllekone' og det beskriver meget godt tilberedningsmetoden: Vendt i mel og stegt sprød på en pande. Så på dansk kunne opskriften her også bare hedde 'paneret søtung'. Uanset hvad smager det herligt!