kartoffelpande
Aftensmad

Sød kartoffelpande med spinat

af Emma Martiny 12. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Gør som amerikanerne og inkorporér søde kartofler i din kost. De er fulde af vitaminer og flotte i farven som en solnedgang. Her får du opskriften på en sød kartoffelpande med spinat
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g frisk spinat
  • 8 æg
  • 125 g frisk mozzarella

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du sød kartoffelpande med spinat 

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern.

  2. Kog dem i 7 minutter, til de er netop møre. Smelt smør i en stor, dyb pande, og tilsæt kartoffeltern.

  3. Krydr med presset hvidløg, salt og peber, og lad de søde kartofler stege, indtil de er gyldne i kanterne.

  4. Skyl og tør spinaten. Vend spinaten rundt med de søde kartofler på panden, indtil spinatbladene falder sammen.

  5. Slå æggene ud på panden.

  6. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over panderetten.

  7. Skru lidt ned for varmen, og lad retten stege stille og roligt, indtil æggehviderne er faste.

  8. Pynt retten med basilikum, og servér den direkte fra panden med groft brød til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her