Quiche med løg, fennikel og bacon
Aftensmad

Skøn quiche med løg, fennikel og bacon

af Camilla Biesbjerg Markussen 10. december 2021
Foto: Columbus Leth
Quiche er en klassisk fransk tærte med bacon og ost, som her er opgraderet med både løg og fennikel. Få opskriften på quiche med løg, fennikel og bacon her.
30 min

Det skal du bruge

  • 1 pakke fersk tærtedej
  • 150 g bacon
  • 2 løg
  • 1 fennikel
  • 3 stilke frisk timian
  • Salt og peber
  • 80 g revet mozzarella
  • 4 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tærteform, Ø 24 cm

Tilbehør:

  • 125 g blandet grøn salat
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. eddike (f.eks. æble- eddike)
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flydende honning
  • Salt og peber

Sådan laver du quiche med løg, fennikel og bacon

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen.
  3. Skær bacon i tern, og steg den på en varm pande i 2-3 minutter, til den begynder at tage lidt farve.
  4. Pil løg, og skær løg og fennikel i tynde skiver.
  5. Kom løg, fennikel og timian på panden sammen med bacon, og steg videre i 5 minutter. Krydder let med salt og peber, og fordel fyldet i tærten sammen med revet mozzarella.
  6. Pisk æg og fløde sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet i tærten. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er fast, og tærten er gylden på toppen.
  7. Tilbehør: Skyl og tør salaten. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og servér den til tærten.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.