

Shakshuka (porcherede æg i tomatsauce)
Shakshuka
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 squash
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- ½ spsk. røget paprika
- ½ spsk. spidskommen
- salt og friskkværnet peber
- 3 dåser hakkede tomater
- 50 g frisk spinat
- 4 æg, str. M/L
- 50 g feta
- 1 håndfuld bredbladet persille
- groft brød
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugter og squash, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle 4 æg, og læg derefter låg på panden. Lad din shakshuka simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Smuldr feta over panden, drys med hakket persille, og servér straks med groft brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur – Få opskriften her
Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her
Onsdag: Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing – Få opskriften her
Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her