Shakshuka - lækker opskrift.
Aftensmad

Shakshuka (porcherede æg i tomatsauce)

af Emma Martiny 14. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en smagfuld tomatsauce. Det er fremragende hverdagsfastfood og kræver blot et minimum af tid og ingredienser. Her får du opskriften på shakshuka
4 personer

Shakshuka

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • ½ spsk. spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 50 g frisk spinat
  • 4 æg, str. M/L 
  • 50 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • groft brød 

Sådan laver du shashuka

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugter og squash, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
  2. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til.
  3. Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle 4 æg, og læg derefter låg på panden. Lad din shakshuka simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Smuldr feta over panden, drys med hakket persille, og servér straks med groft brød.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.