Semidried tomater
Aftensmad

Semidried tomater

af Kristine Høeg 14. november 2018
Foto: Line Falck Christensen
Disse hjemmelavede semidried tomater kan bruges i mange sammenhænge: Brug dem for eksempel i salater og sandwich, blendet i mayonnaise, finthakket i smør til en god bøf eller på en pizza.
4 t og 0 min

Semidried tomater

  • Tomater - gerne flaske- eller blommetomater
  • Olivenolie
  • Hvidløgsfed

Antal: Så mange, som du vil

SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVEDE SEMIDRIED TOMATER:

 

Tænd ovnen på 110°.

Skær alle tomaterne igennem på langs og læg dem med snitfladen opad på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl tomaterne med olivenolie og tør dem i ovnen i 4-5 timer, eller indtil de begynder at føles bløde uden at være smattede.

Pak dem i fine glas og stik et par pillede hvidløgsfed ned til dem og hæld olivenolie på, til det dækker. Luk glasset og opbevar i køleskabet.

 

LÆS OGSÅ: 6 spiselige gaver til værtinden