Schnitzler med det hele
Mad

Schnitzler med det hele

13. juli 2021
Af Susanne Palmqvist
Rigtige wienerschnitzler laves af kalvekød, men de her schnitzler lavet af svinekød er også dejlige. Panering er ligesom gået af mode, men indimellem er det skønt. Og husk, steg schnitzler i rigeligt smør, ellers kan det være lige meget...
2 personer

Det skal du bruge

  • 2 skinke schnitzler (ikke for tynde)
  • 1 æg
  • 1½ dl (spelt)rasp
  • 2 spsk. hakket persille
  • fintrevet skal af 1 lille økocitron
  • 2 spsk. små kapers
  • 3 ansjoser i olie
  • salt og kværnet peber
  • smør til stegning

Tilbehør

  • nye, kogte kartofler, halverede og ristet med finthakket forårsløg, evt. små ærter og persille

Opskrift - sådan laver du schnitzler med det hele

  1. Hak ansjoser og kapers, og bland med citronskal og evt. lidt persille.
  2. Bank kødet lidt ud med hånden, og dup det tørt. Pisk ægget sammen, og bland raspen med krydderier.
  3. Vend kødet først i æg og derefter i rasp. Tryk det evt. lidt fast. Lad schnitzlerne hvile i 10 minutter, så sidder paneringen bedre fast.
  4. Kom rigeligt smør på panden, og varm det godt op, til det bruser og lige lægger sig igen. Læg kødet på, og steg ved god varme, ca. 2 minutter på hver side. Det skal være dejligt gyldent og sprødt.
  5. Fordel kapersblandingen på kødet. Rist kartoflerne på en anden pande; drys med forårsløg, salt, peber og persille, og servér det til.

Savner du den revne peberrod til dine schnitzler, så kommer du det selvfølgelig bare på.

FLERE OPSKRIFTER MED SCHNITZLER

Schnitzler med ferskensalsa - Få opskriften her

Schnitzler med jordskokker og æblesalat - Få opskriften her

Læs også