torsk hovedret
Aftensmad

Røget nytårstorsk

af Den Skaldede Kok, Carsten Olsen for Milda 14. november 2021
Udgivet første gang d. 28. december 2009
Skøn og anderledes nytårstorsk røget i te, rørsukker og ris med honning-dijoncreme.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 gram torskefilet
  • ½ lime
  • havsalt

Olsens røgblanding

  • 3 spsk. rørsukker
  • 3 spsk. rå ris
  • 6 spsk. Teblade

Honning-dijon creme

  • 2 dl Milda Cremefine
  • 1 spsk. Dijon honningsennep, fx. Maille

Opskrift - Sådan laver du røget nytårstorsk

Fjern evt. ben fra torsken, læg den i et fad i nogenlunde samme størrelse som torsken selv, og dæk med ½ - 1 cm havsalt. Derefter stilles den i køleskab i min. 4 timer. Fisken kan også saltes dagen i forvejen.

  1. Skyl nu saltet af torsken og dup den evt. tør med køkkenrulle. Bland ingredienserne til Olsens røgblanding og kom det i en gryde.
  2. Læg en rist over med torsken på og tænd for gryden. Ryg torsken i 15 - 20 minutter.
  3. Server med lidt ristet bacon, smilende æg, senneps creme og lidt frisk hakket dild.
  4. Til smilende æg, koges ægget i ca. 6 minutter.
  5. Pisk Milda Cremefine let og kom 1 spiseskefuld sennep i, bland det godt og lad det evt. trække ½-1 time inden servering.