Rødspætteruller med rejesmør
Aftensmad

Rødspætteruller med rejesmør

af Julie Hey 19. juli 2019
Foto: Betina Hastoft
Rødspættefileter med bacon og rejer rørt i smør. Måske ikke kombinationer, du selv havde fundet på, men når du først smager denne friske og sprøde sag, bliver du glad helt ind i hjertet. Her får du opskriften på rødspætteruller med rejesmør
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g grønlandske pil selv-rejer
  • 2 spsk. finthakket frisk dild plus lidt til pynt
  • 1/4 skalotteløg
  • 80 g blødt smør
  • 2 spsk. piskefløde
  • salt og peber
  • 600 g nye kartofler
  • 1 porre
  • 8 rødspættefileter
  • 8 skiver bacon

Opskrift - sådan laver du rødspætteruller med rejesmør

 

1. Pil rejerne. Skyl og hak dild fint, pil løg, og riv det fint. Du skal bruge i alt 1. tsk. revet løg. Blend 50 g rejer, og vend dem sammen med blødt smør, fløde, dild, revet skalotteløg og salt. Gnub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.    2. Rens porren, skær top og bund fra, og løsn 8 porreblade (damp dem evt. over kartoffelvandet).   3. Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fileternes underside med halvdelen af rejesmørret og drys med salt og peber. Stil resten af rejesmørret på køl. Rul fileterne sammen med smørret indvendigt, og vikl et porreblad om hver rødspætterulle. Sno en skive bacon om hver rulle, og steg dem på panden eller i ovnen, til baconen bliver sprød og fisken gennemstegt. Servér fiskerullerne med lune kartofler, rejer og rørt rejesmør. Pynt med dild, salt og peber.   PRØV OGSÅ: Rødspætter med sommersalat  

Andre lækre opskrifter