Mad
3. november 2016

Rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte

Prøv en kulørt version af de sprøde kartoffelpandekager her serveret med lækker laks. Her får du opskriften på rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte
Af: Marie Melchior
Rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte

Foto: Line Falck

Prøv en kulørt version af de sprøde kartoffelpandekager her serveret med lækker laks. Her får du opskriften på rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g varmrøget laks
  • 250 g kartofler
  • 250 g rødbeder
  • 1 løg
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt kørvel
Annonce

Opskrift - sådan laver du rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte

1. RØDBEDERØSTI: Skræl kartofler og rødbeder, og riv dem groft på et rivejern. Pres væden fra i en sigte. Pil løget, og riv det groft. Bland de revne grøntsager med æg, salt og peber. Opvarm olie på en slip let-pande. Form rødbedemassen som små, flade pandekager (ca. 2 spsk. pr. røsti), og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne.

2. SAUCE VERTE: Rør cremefraiche sammen med citronsaft, salt og peber. Hak krydderurterne fint, og rør dem i dressingen.

3. Pil skindet af laksen, pluk den i mindre stykker, og servér med rødbederøsti og sauce verte.

Prøv også: Bagte rødbeder med gedeost, dressing og nødder

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling i hvidvin og estragon - Få opskriften her

Onsdag: Kødboller i tomatsauce og persille-crostini - Få opskriften her

Fredag: Steak med gulerodssalat, bagte kartofler og urtedip - Få opskriften her

Lørdag: Syltede rødbeder - Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.