Aftensmad

Ristede havtaskekæber med lynsyltede tomater

Af Louisa Lorang 1. juli 2021
Ugens tirsdagsopskrift er ristede havtaskekæber med lynsyltede tomater. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge

  • 1 dl æbleeddike
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. hel sort peber
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 300 g små tomater, gerne på stilk

Havtaske

  • 4 havtaskekæber
  • lidt olie til stegning
  • salt

Tilbehør

  • blandet salat
  • kogte kartofler

Opskrift - sådan laver du ristede havtaskekæber med lynsyltede tomater

  1. Kom eddike, sukker, peber og fennikelfrø i en dyb pande, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. '
  2. Kom tomater ved, og lad dem boble med stille og roligt i 6-8 minutter. Tomaterne må gerne sprække.
  3. Fjern den mørke hinde på kæberne, og kassér den.
  4. Steg kæberne i lidt olie på en varm pande på begge sider, til de er gyldne og akkurat gennemtilberedte. Krydr med salt.
  5. Servér kæberne med lune, syltede tomater, lidt af lagen, kogte kartofler og en stor salat.

TIP: Du kan lave ekstra tomater, hvis du har lyst. De er skønne i en salat, en dag du har travlt. De holder sig i et par dage i køleskab.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingebryst med grov sennepssauce - få opskriften her

ONSDAG: Majspandekager med guacamole og gris - få opskriften her

TORSDAG: Græskar-kikærte-curry - få opskriften her

FREDAG: Kalveruller med citron og oregano - få opskriften her