jomfruhummerhaler
Aftensmad

Rimmede jomfruhummerhaler med agurk og karse

af Timm Vladimir 17. februar 2022
af Timm Vladimir
Det er agurketid for aviserne – men også for køkkenet! Brug løs af den saftige, sprøde grøntsag som tilbehør til middagen. Her får du opskriften på rimmede jomfruhummerhaler med agurk og karse
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ca. 20 jomfruhummerhaler
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 lille creme brulé-brænder

TIL SERVERING

  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 1 agurk
  • 1 potte blomsterkarse
  • salt og friskkværnet peber 
  • olivenolie
  • godt brød

1. Pil jomfruhummerhalerne, og fjern tarmstrengen. Drys med salt og sukker, og sæt på køl i 2-3 timer. Skyl herefter overskydende salt og sukker af jomfruhummerhalerne med koldt vand, og læg dem på et fad. Brænd dem kort med en lille gasbrænder.

 

2. SERVERING: Smør lidt cremefraiche på 4 tallerkener, og læg jomfruhummerhalerne ovenpå. Skyl agurken, og skær den i lange, tynde juliennestrimler. Læg dem oven på jomfruhummerhalerne sammen med blomsterkarse. Krydr med salt og peber, og dryp med olie. Servér med godt brød.

Prøv også: Lobster roll med jomfruhummerhaler