ribbensteg opskrift
Aftensmad

Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler

af Camilla Zarah Lawes 6. april 2021
Foto: Columbus Leth
Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 ribbenssteg med svær, 800-1.000 g
  • 2 spsk. tørrede chiliflager
  • salt

FRISK KÅLSALAT MED KARTOFLER

  • 600 g små kartofler
  • ¼ spidskål
  • ¼ rødkål
  • lidt salt
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1 bundt bredbladet persille

DRESSING

  • ¾ dl olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler 

  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Læg ribbensstegen på en ovnrist, og gnid den med chiliflager og salt. Steg den i ovnen i 60 minutter med en bradepande under risten, indtil sværen er sprød, og kødet er gennemstegt.
  3. Frisk kålsalat med kartofler: Kog kartoflerne møre, og pil dem. Lad dem køle lidt af, og skær dem i mindre stykker.
  4. Snit spidskål og rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern, og drys de to slags kål med salt.
  5. Skær abrikoserne i strimler, og bland abrikoser og tranebær med kålen.
  6. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend kartofler og persille i kålsalaten.
  7. Dressing: Rør olie samme med honning og eddike. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og servér sammen med ribbenssteg.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt - få opskriften her

Onsdag: Fiskefilet på ristet rugbrød med blomkåls-gulerods-salat - få opskriften her

Torsdag: Flanksteak på brød med soyamayo og salat - få opskriften her

Fredag: Helstegt barbecue-kylling med kål og kartofler - få opskriften her