Quiche lorraine
Aftensmad

Quiche lorraine med avocadosalat

af Marie Melchior 15. februar 2022
Foto: Line Falck
Quiche lorraine er en skøn fransk tærte og har du lidt tilovers kan du spise det til frokost dagen efter! Her får du opskriften på quiche lorraine med avocadosalat
4 personer

QUICHE LORRAINE

  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 100 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 tærteform, Ø 24 cm
  • lidt smør til formen

FYLD

  • 4 æg
  • ½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g parmaskinke
  • 100 g emmentaler

AVOCADOSALAT

  • 50 g pinjekerner
  • 200 g rødkål
  • 2 julesalater
  • 2 appelsiner
  • 2 avocadoer
  • 1 bundt purløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

1. Bland mel, oregano og parmesan i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud. Læg den i en smurt tærteform.

 

2. Fyld: Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over tærtebunden i formen. Drys med skinke og revet ost. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.

 

3. Avocadosalat: Rist pinjekerner på en tør pande. Snit rødkål og julesalater fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Vend rødkål og julesalater sammen med appelsinfileter, avocado og klippet purløg. Vend olie, salt og peber i salaten, og drys med pinjekerner. Servér som tilbehør til quichen.

TIP: Brug evt. en færdig tærtedej til quiche lorraine fra køledisken i supermarkedet.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag:  Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Spicy frikadeller og rødbedesalat - Få opskriften her

Fredag: Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter - Få opskriften her