

Quiche lorraine med avocadosalat
QUICHE LORRAINE
- 200 g hvedemel
- 1 spsk. tørret oregano
- 50 g friskrevet parmesan
- 100 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 1 tærteform, Ø 24 cm
- lidt smør til formen
FYLD
- 4 æg
- ½ dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 100 g parmaskinke
- 100 g emmentaler
AVOCADOSALAT
- 50 g pinjekerner
- 200 g rødkål
- 2 julesalater
- 2 appelsiner
- 2 avocadoer
- 1 bundt purløg
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
1. Bland mel, oregano og parmesan i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melblandingen. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud. Læg den i en smurt tærteform.
2. Fyld: Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over tærtebunden i formen. Drys med skinke og revet ost. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.
3. Avocadosalat: Rist pinjekerner på en tør pande. Snit rødkål og julesalater fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Vend rødkål og julesalater sammen med appelsinfileter, avocado og klippet purløg. Vend olie, salt og peber i salaten, og drys med pinjekerner. Servér som tilbehør til quichen.
TIP: Brug evt. en færdig tærtedej til quiche lorraine fra køledisken i supermarkedet.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat - Få opskriften her
Torsdag: Spicy frikadeller og rødbedesalat - Få opskriften her
Fredag: Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter - Få opskriften her