chili con carne
Mad

Pulled chili con carne

17. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Pulled oksebov med rødvin gør smagsoplevelsen ekstra sprudlende. Her får du opskriften på pulled chili con carne
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 oksebov
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille, frisk rød chili
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • 2 dåser kidneybønner
  • 30 g mørk chokolade
  • 1-2 spsk. rødvinseddike

TIL SERVERING

  • 1 pose nachos 
  • 150 g cheddar
  • ½ hvidkål
  • cremefraiche 18 %

1. Skær oksebov i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Tilsæt løg, hvidløg og chili, og lad det svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt paprika, oregano, kanel og spidskommen, og lad det stege et par minutter, inden hakkede tomater, tomatpuré og rødvin hældes over. Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske. Tilsæt afdryppede kidneybønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.

2. SERVERING: Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys revet cheddar over. Gratinér nachos i den varme ovn i ca. 5 minutter. Snit hvidkål fint. Servér chili con carne med fintsnittet kål, cremefraiche og nachos.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her

Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her

Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her

Torsdag: Chicken tikki marsala – Få opskriften her

Læs også