pizza
Aftensmad

Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta

af Emma Martiny 14. december 2017
Foto: Nina Malling
Erstat den klassiske tomatsauce med en pink variant lavet med friske rødbeder. Her får du opskriften på pizza med rødbede, sprød grønkål og feta

Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta 

Tid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 20 g gær 4 dl lunkent vand  1 tsk. salt 1 tsk. sukker 1 spsk. olivenolie ca. 650 g hvedemel, tipo 00 1 spsk. olivenolie til pensling  
  RØDBEDESAUCE 4 rødbeder, ca. 600 g 3 fed hvidløg ½ dl olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike 1 håndfuld frisk basilikum salt og friskkværnet peber  
  TOPPING 4 grønkålsstilke 2 tsk. olivenolie 100 g feta 100 g valnødder 200 g stærk pølse, f.eks. Merguez   PRØV OGSÅ: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse  

Opskrift - sådan laver du pizza med rødbede, sprød grønkål og feta 

1. Tænd ovnen på 250°. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker, 1 spsk. olie og derefter melet gradvist, til du kan begynde at ælte pizzadejen. Ælt videre på et melstrøet bord, til dejen er smidig og spændstig. Pensl med 1 spsk. olie, og lad den hæve i skålen i ca. 1 time til dobbelt størrelse.   2. RØDBEDESAUCE: Kog rødbederne hele og med skræl i cirka 30 minutter, til de er helt møre. Afkøl let, og smut så skrællen af dem. Blend rødbeder, pillede hvidløgsfed, olie, balsamico og basilikum i en blender eller foodprocessor til en glat sauce. Krydr med salt og peber.   3. Rul pizzadejen ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på en meldrysset bord. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir, og smør dem med rødbedesauce.   4. TOPPING: Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Vend dem i olie, og fordel dem over pizzaerne. Fordel smuldret feta, valnødder og små stykker pølse over pizzaerne. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til bunden er sprød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her

Torsdag: Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw - Få opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her