Peanutcurrry
Aftensmad

Peanutcurry med kikærter

af Emma Martiny 13. juli 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Prøv en cremet og krydret gryderet, som har rødder i det afrikanske køkken. Kikærter og fuldkornsris giver mæthedsgaranti. Her får du opskriften på peanutcurry med kikærter

Peanutcurry med kikærter 

Tid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 løg  3 fed hvidløg 3 cm frisk ingefær 1 spsk. olie til stegning 1 rød peberfrugt 500 g søde kartofler 2 tsk. stødt spidskommen 2 tsk. stødt koriander ½ tsk. kardemomme salt og friskkværnet peber 1 dl peanutbutter ½ l grøntsagsbouillon  1 dåse hakkede tomater  140 g tomatpuré 2 dåser kikærter saft af ½-1 limefrugt  
  TILBEHØR 4 dl fuldkornsris  1 dl peanuts  1 bundt frisk koriander græsk yoghurt   PRØV OGSÅ: Græsk kikærte-curry  

Opskrift - sådan laver du peanutcurry med kikærter 

  1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.   2. Pil og hak løget. Pil hvidløgene, og riv dem og ingefær fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde. Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre tern. Lad peberfrugt og søde kartofler stege med i gryden sammen med spidskommen, koriander, kardemomme, salt og peber i et par minutter. Tilsæt herefter peanutbutter, og rør godt. Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på. Lad det simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre. Dræn kikærterne, og bland dem i retten.   3. Smag til med limesaft og evt. mere salt og peber. Servér med peanuts, koriander, yoghurt og ris.   Tip: Drys også gerne lidt frisk mynte over retten, hvis du har noget stående.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fettuccine med ovnbagt tomatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål – Få opskriften her

Onsdag: Krydrede lammekoteletter med rodfrugtsalat – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og blomkålssalat med jordbær og ærter – Få opskriften her