Peanutcurrry
Aftensmad

Peanutcurry med kikærter

af Emma Martiny 21. februar 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Prøv en cremet og krydret gryderet, som har rødder i det afrikanske køkken. Kikærter og fuldkornsris giver mæthedsgaranti. Her får du opskriften på peanutcurry med kikærter
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg 
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g søde kartofler
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. kardemomme
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl peanutbutter
  • ½ l grøntsagsbouillon 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 140 g tomatpuré
  • 2 dåser kikærter
  • saft af ½-1 limefrugt

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkornsris 
  • 1 dl peanuts 
  • 1 bundt frisk koriander
  • græsk yoghurt

Opskrift - sådan laver du peanutcurry med kikærter 

 

1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.

 

2. Pil og hak løget. Pil hvidløgene, og riv dem og ingefær fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde. Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre tern. Lad peberfrugt og søde kartofler stege med i gryden sammen med spidskommen, koriander, kardemomme, salt og peber i et par minutter. Tilsæt herefter peanutbutter, og rør godt. Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på. Lad det simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre. Dræn kikærterne, og bland dem i retten.

 

3. Smag til med limesaft og evt. mere salt og peber. Servér med peanuts, koriander, yoghurt og ris.

 

Tip: Drys også gerne lidt frisk mynte over retten, hvis du har noget stående.