pasta med pesto
Aftensmad

Pasta med pesto

af Camilla Zarah Lawes 8. august 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Pasta med pesto er en italiensk klassiker, der ikke kræver den store kunnen men smager himmelsk
Tid i alt 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort bdt. frisk basilikum
  • 50 g mandler uden skal
  • 2 dl olivenolie
  • Skal af ½ øko-citron
  • 4 spsk revet parmesan
  • Havsalt, friskkværnet peber
  • 250 g tørret pasta

Pasta med pesto er en god nem ret, når aftensmaden skal være lidt enkel - eller den bare skal stå på bordet i en fart.

Og så er det jo ikke nogen hemmelighed, at pasta med hjemmelavet pesto smager helt fantastisk.

Du kan selvfølgelig skyde genvej og købe din pesto. Men ærlig talt, det er ikke det værd. Hjemmelavet pesto smager bare mange gange bedre end købt pesto. Og det er altså overhovedet ikke svært at lave pesto selv.

Pasta med pesto og spaghetti med kødsovs er omtrent lige klassiske i det italienske køkken. Få opskriften på børnefavoritten spaghetti med kødsovs her

Opskrift - sådan laver du pasta med pesto

 

  1. Hak basilikum groft, tilsæt mandler og hak også dem groft.
  2. Rør blandingen i olien sammen med fintrevet citronskal og parmesan, krydr med salt og peber. Justér konsistensen med olie og evt. lidt kold vand, hvis pestoen er meget tyk.
  3. Pesto kan holde sig i et tætsluttende glas i køleskabet i 8-10 dage.
  4. Kog pastaen som anvist på pakken, dryp af, vend den med pesto, krydr med salt og peber.

Tip

Pesto er også god at marinere grøntsager i, komme i salater eller smøre på en sandwich.

LÆS MERE: Pesto kan laves i mange varianter. Prøve den med græskarkerner

Andre lækre opskrifter