panang curry
Aftensmad

Panang curry med kyllingekødboller

af Emma Martiny 26. april 2022
Foto: Nina Malling
Panang-karrypasta kan købes hos asiatiske købmænd, men rød karrypasta kan også bruges. Her får du opskriften på panang curry med kyllingekødboller
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. panang-karrypasta 
  • 2 spsk. fiskesauce
  • kokos- eller olivenolie til stegning

TILBEHØR

  • 4 dl ris

PANANG CURRY

  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2 tsk. panang-karrypasta
  • 5 kaffirlimeblade
  • 2 små løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. peanutbutter
  • saft af ½ limefrugt
  • 2-3 spsk. fiskesauce

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk koriander

1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.

 

2. Læg kyllingekødet i en skål. Skræl og riv ingefær fint, og pil og riv hvidløg. Rør kyllingekødet sammen med ingefær, hvidløg, karrypasta og fiskesauce. Form små kødboller af farsen, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne på alle sider. Tag kødbollerne af panden.

 

3. PANANG CURRY: Pil og riv hvidløg, og svits dem i olie på en pande. Tilsæt karrypasta og kaffirlimeblade. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Lad dem svitse lidt med på panden. Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Lad dem stege med på panden. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, og steg i 15 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.

 

4. SERVERING: Vend kyllingekødbollerne i saucen, og servér med ris og plukket koriander.