panang curry
Aftensmad

Panang curry med kyllingekødboller

af Emma Martiny 15. februar 2018
Foto: Nina Malling
Panang-karrypasta kan købes hos asiatiske købmænd, men rød karrypasta kan også bruges. Her får du opskriften på panang curry med kyllingekødboller

Panang curry med kyllingekødboller 

Tid: 35 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kyllingekød 2-3 cm frisk ingefær 2 fed hvidløg 1 tsk. panang-karrypasta  2 spsk. fiskesauce kokos- eller olivenolie til stegning  
  TILBEHØR 4 dl ris   PANANG CURRY 2 fed hvidløg olie til stegning 2 tsk. panang-karrypasta 5 kaffirlimeblade 2 små løg 1 rød peberfrugt 1 dåse kokosmælk 2 spsk. peanutbutter saft af ½ limefrugt 2-3 spsk. fiskesauce  
  TIL SERVERING 1 håndfuld frisk koriander   PRØV OGSÅ: Indisk curry med oksekød og grøntsager  

Opskrift - sådan laver du panang curry med kyllingekødboller

  1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.   2. Læg kyllingekødet i en skål. Skræl og riv ingefær fint, og pil og riv hvidløg. Rør kyllingekødet sammen med ingefær, hvidløg, karrypasta og fiskesauce. Form små kødboller af farsen, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne på alle sider. Tag kødbollerne af panden.   3. PANANG CURRY: Pil og riv hvidløg, og svits dem i olie på en pande. Tilsæt karrypasta og kaffirlimeblade. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Lad dem svitse lidt med på panden. Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Lad dem stege med på panden. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, og steg i 15 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.   4. SERVERING: Vend kyllingekødbollerne i saucen, og servér med ris og plukket koriander.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Æggekage med grønkål og svampe – Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-bowl med varmrøget laks og avocadcreme – Få opskriften her

Torsdag: Bønnepasta med ærter, burrata og serrano – Få opskriften her

Fredag: Koteletter med bagte rodfrugter og rødløg – Få opskriften her