kylling
Aftensmad

Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
I denne uge skruer vi op for det sunde med masser af grøntsager i hverdagsmaden. Her får du opskriften på ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
4 personer

Ovnstegt kylling

  • 1 hel kylling
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 helt hvidløg

RODFRUGTER

  • 2 persillerødder
  • 2 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 400 g små kartofler
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 180°. Del den hele kylling i 6 stykker. Krydr med paprika, chiliflager, olie, salt og peber. Skær det hele hvidløg med skræl over på tværs.

 

2. Rodfrugter: Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Skrub kartoflerne. Læg rodfrugter og kartofler i et smurt ovnfast fad. Krydr med rosmarin, olie, salt og peber.

 

3. Læg kyllingestykker og hvidløg oven på rodfrugter og kartofler. Steg det hele i ovnen i 50 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre. Servér kylling og rodfrugter med lidt stegesky fra fadet.

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Æggekage med serranoskinke, spinatsalat og gedeostebrød - Få opskriften her

Dampede fiskepakker med grøntsager og hytteostdip – Få opskriften her

Oksebøffer med syrlig kålsalat – Få opskriften her

Laksebidder med spicy dressing og lynstegte grøntsager – Få opskriften her