Ovnbagte forårsruller med kylling
Aftensmad

Ovnbagte forårsruller med kylling

af Emma Martiny 28. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Steg forårsrullerne i ovnen, så du slipper for at tænde op for frituren og for at fedte hele køkkenet til. Her får du opskriften på ovnbagte forårsruller med kylling
15 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ frisk rød chili
  • 2½ cm frisk ingefær
  • 250 g champignoner
  • 2 store gulerødder
  • ½ spidskål
  • 150 g bønnespirer
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. rørsukker
  • 12 ark fillodej
  • 1 dl sursød chilisauce

SPIDSKÅLSSALAT

  • ½ spidskål
  • 1 limefrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • salt og peber
  • 125 g feldsalat
  • ½ moden mango
  • 1 dl cashewnødder

Opskrift - sådan laver du ovnbagte forårsruller med kylling 

  1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg det i halvdelen af olien i en wok eller pande.  Tilsæt kyllingekød, og brun det. Rens og hak chili fint. Riv ingefær. Rens og hak champignoner fint. Lad chili, ingefær og champignoner stege med i wokken. Skyl og riv gulerødder. Snit spidskål fint. Skyl bønnespirer. Vend det hele i wokken, og steg, til grøntsagerne falder sammen. Smag blandingen til med sojasauce, fiskesauce og sukker. Tag det af varmen, og afkøl let.   2. SPIDSKÅLSSALAT: Skyl og snit spidskål fint, og læg det i en skål. Pres limesaft over, og tilsæt olivenolie, honning, salt og peber. Knug det ind i spidskålen. Skyl feldsalat, og vend det i skålen. Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern. Rist cashewnødder på en tør pande, og hak dem groft. Drys mango og cashewnødder over salaten, og vend let rundt. Tænd ovnen på 220°. Fold hvert stykke fillodej på midten, så det danner et rektangel. Pensl fillodejen med lidt olie, og fordel fyldet på midten af rektanglet. Rul forsigtigt dejen tæt sammen om fyldet. Læg forårsrullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 15 minutter. Servér med sursød chilisauce og spidskålssalat.   Få indkøbslisten til hele uge her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med kold blomkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Fillodejstarteletter med laksemousse - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med spinatpesto - Få opskriften her

Fredag: Dampede muslinger med rodfrugtfritter og aioli - Få opskriften her